onsdag 31 juli 2013

Trött

En ledig dag hemma och både jag och Daniel är trötta. Tycker det är skönt att vara hemma och slappnar av antagligen. Vi kom hem från Gotland natten mellan måndag och tisdag. Igår hade vi besök av Sara från Falkenberg med familj. Kul, vi har inte träffats på länge. I måndags innan färjan gick var vi i Visby. Vi besökte Fenomenalen som är ett science center. Vi hann också med ett glasscafe och en restaurang.  Konstaterar att Gotland är fint och väl värt ett besök till någon gång.

lördag 27 juli 2013

Gotland

Har vi bara varit här i tre dagar?  Vi har sett och gjort mycket.  Vädret har varit helt ok. Sällskapet är toppen.

tisdag 23 juli 2013

Lyse

Nu går resan vidare.  Vi har haft fantastiskt fina dagar i Lyse. Badat, åkt båt både morgon, middag och kväll. Fått både makrill, boj och ankarlina. Bränt mig både fram och bak. Ett urval bilder följer...en bild säger mer än...ni vet.

fredag 19 juli 2013

Sol

Sol i hjärtat, sol i sinn...sol på himlen! Det syns inte på några foton men vi tillbringade några timmar på stranden idag. Sen ledde pappa vattengympa i poolen, vi grillade och åt gott. Glada barn och fortfarande sol.

torsdag 18 juli 2013

Båtar

Igår var det fantastiskt fint väder. Vi grejade lite hemma. Tvättade fyra maskiner som torkade på direkten.  Flyttade rosorna till nya spaljéen och hittade en hallon i häcken som vi också flyttade.  Jag solade en stund! Alice var på panncentralen och slöjdade, Hilma och Bastian åkte med var sin kompis och badade. Mao var det lugnt här en stund. Kl 18 var vi i Sjötorp för att titta på en båt. Sen köpte vi glass i hamnen och strosade på bryggan. Då råkade jag börja prata med ett par på en båt. Det var en compis 28 och jag fick komma ombord för att titta.  Tack sa jag och klev ombord...Nu har vi tel.nr till ägaren och ett begärt pris.

Nu håller Alice på att göra sig iordning för att åka till Liseberg med en kompis, Elsa.

måndag 15 juli 2013

Skönt att "bara" vara hemma.

Nu har vi varit hemma sen i lördags och tagit det lugnt men ändå gjort saker. Daniel fick åka iväg själv på triathlon-tävlingen i lördags. Jag och barnen stannade kvar hemma.  Då passade jag på att flytta örtkryddorna från planteringslådan till skottkärran. Potatisen växer så mycket så kryddorna fick inte plats.
Igår tog jag upp de första potatisarna och några rödbetor. Det smakade riktigt gott. Vi bjöd våra kära grannar på middag och det var trevligt. Jag kokade tre liter vinbärssaft också.
Idag har vi gjutit en kant runt rabatten. Hoppas det blir bra.

söndag 14 juli 2013

Riksläger 2013

Riksläger i Hallsberg. Vi var där mellan måndag och fredag. Härligt väder, härliga människor och roliga saker att göra. Så här några dagar efteråt tänker jag tillbaka och känslan är enbart positiv. Nästa år blir det Gnosjö!
Här tältade vi tillsammans med Göran och Marita, Oscar och Annika, Linus, Pontus och Rasmus. Ella hade eget litet tält. Dessutom bodde Sara och Lina med sina barn där.

Här provar Daniel och Oscar på kanotpolo. Det var roligt sa de och
 det syntes lång väg på dem att de hade roligt. 

Alice och Ella är med på barnmusik-timmen. 

Västergötlands stafettlag i H/D 12: Nils, Bastian, Edvin, Emmelie, Emma, Otilia och Viktor.

Alla kusinerna som var på lägret utom Linus, som tar kort.

lördag 6 juli 2013

fredag 5 juli 2013

Dagens små strålar

Idag har vi åkt en tur med Lady Slow. Det blåste relativt mycket och på utsidan av Kornö gick det höga vågor. Tillbaka i hamn stannade Alice med mamma och pappa för att fiska. En liten makrill blev det som katterna fick. När vi kom hem var Gunnel och Reino här. Kul. Senare kom även Kickan, Patrik och Vida. Kul.

Cyklingen...

Hur gick det då att cykla? Det var roligt att göra något själv med Hilma. Vi såg mycket utmed vägen och stannade till på flera ställen. Ett längre stopp blev det i Hällekis, Falkängarna. Där gick vi omkring och tittade i alla små butiker, köpte glass och ett halsband. Efter det gick det uppför ända till stenbrottet. Jag hade tänkt att vi skulle tälta där, men det visade sig inte vara så lämpligt pga all sten...så vi fick kämpa vidare. Tillslut slog vi upp tältet på en liten gräsplätt utmed vägen. Det gick också bra.
Vi hade motvind och regnskurarna avlöste varandra så vi var ganska trötta på kvällen. Dag två cyklade vi inte lika långt men kom till Råda utanför Lidköping innan Daniel hämtade oss. Sen var det faktiskt skönt att åka bil resten av vägen. Jag citerar Hilma: "Jo det var roligt, men jag vet inte om jag vill göra det igen". Det sammanfattar äventyret ganska bra.