torsdag 23 oktober 2014

Skogspromenader

De senaste veckorna har det blivit många skogspromenader, mycket tack vare att vi lånar Molle och för att Daniel vill hitta cacher. Oavsett orsak är det skönt att andas skogsluft...idag har jag sett en räv som sprang på stigen med ett byte i munnen och fyra rådjur.

onsdag 10 september 2014

Segelflyg

När Daniel fyllde 40 fick han prova på segelflyg av oss. Det gjorde vi idag. Vi åkte till Falköping och så började det. Efter lite instruktioner var det dags. Tyvärr var det ingen termik idag så det gick inte vara uppe så länge, men istället blev de uppvinschade 2 gånger. Mannen som körde är en lärarkollega till mamma och efter Daniels andra åktur frågade han om hon ville följa med upp en gång, men till min stora glädje tackade hon nej. Då frågade han om jag ville. Yes! tänkte jag, men svarade Ja gärna. Jag hade ganska hög puls och blundade i början när vi for iväg, men sen var det bara härligt. Toppen! Fantastiskt!

söndag 7 september 2014

Surö-Harnäs

Idag åkte vi till Surö-Harnäs söder om Sjötorp. Det var en vandring på 4-5 km runt en udde i Vänern. Solen sken och det var fantastiskt vackert på vissa ställen. Idag var Birgitta med oss. Vi stannade på några klippor och fikade. Där passade även Alice och jag på att doppa oss. Vi saknade dock både badkläder och handdukar så jag var lite smånervös att det skulle komma någon...Vi hittade några stolta fjällskivlingar och smörsoppar som fick följa med hem. Dessutom slog vi ett rekord idag...16 cacher på en dag!

lördag 6 september 2014

Vristulven

Idag har Daniel, Alice, Elsa och jag varit på utflykt. Vi åkte till sjön Vristulven. Daniel hade lagt in cacher på vår gps och vi hittade 6 st. Vi såg en bäverhydda och flera träd som var avgnagda. Det var en härlig utflykt i vackert väder.

onsdag 30 juli 2014

Lite allt möjligt

Nu har vi varit hemma i nästan en hel vecka! Vi hann byta golv i vardagsrummet, bryggsegla med bad, bad i både Vänern och poolen. Nu är vi i Motala i Birgittas stuga. Jesper med barn är också här. Vi har badat och letat cacher. Bortskämda blir vi också av Birgitta.

torsdag 24 juli 2014

Lyse några sommardagar i juli.

Nu har vi varit i Lyse några dagar. Vädret har varit fantastiskt! Temperaturen i havet är över 20 grader. Förutom mina föräldrar var Kickan, Patrik och Vida också där. Vi har åkt båt, badat, snorklat, poolat, skrattat, shoppat och slappat. Det vi inte gjorde var att ta med Alices väska...men det löste sig ändå. Hilma stannade hemma och bodde hos en kompis. Henne var det kul att se idag.

söndag 13 juli 2014

Riksläger 2014

I år var vi i Gnosjö. Alla släktingar på Daniels sida var också där och vi hade ett eget litet tältläger på det stora lägret. Det är roligt att se hur kul barnen tycker det är att vara med varandra. Ja, även vi vuxna förstås. Utbudet av aktiviteter var stort som vanligt. Det var bl a frisksportkul, vandringar, trumkurs, volleyboll, trampolin och BAD. Vädret var kanon hela veckan förutom en rejäl åskskur som varade någon timme. På fredagen lyckades Alice och Måns simma 200 meter och belönades med var sitt simborgarmärke.

fredag 4 juli 2014

Grip/Forsmark on tour 2014

Nyss hemkommen från Dalarna med många roliga saker att tänka tillbaka på. Bland annat Orsa björnpark, sommar-rodel i Rättvik och den lilla vandringen runt styggforsen. Trots lite tråkigt väder var humöret på topp nästan hela tiden. Det är roligt att vara tillsammans med Emil och Lien lite längre tid eftersom vi ses för sällan.

söndag 29 juni 2014

Lady Slow

Daniel, Emil och jag har varit ute med Lady Slow i drygt tre timmar. Vi åkte runt Kornö och fiskade hela tiden. Vi behöll 8 makrillar. Vi fick även en torsk men den var för liten.

Nu är det semester

Vår semester började i torsdags. Den dagen ägnade vi åt att slappa och packa. Det gick bra. I fredags var det "släktträff" på Liseberg. Det gick väldigt bra. Igår åkte Lien, Hilma och jag till Torp för att shoppa. Även det gick bra. Idag har Lien lyckats få med mig ut på en joggingtur. Det gick...

onsdag 18 juni 2014

En liten sammanfattning

Nu var det länge sen jag skrev något här, det betyder inte att allt är tråkigt och jobbigt, bara att jag är trött och inte använder de rätta "glasögonen". Om jag gör det så kan jag sammanfatta de senaste veckorna som intensiva...

Vi har haft besök av först Jesper med barn och sedan av Oscar och Annika med barn. Seglade lite båda helgerna. Det har varit skolavslutningar med fina barn.

I helgen som gick var Hilma och jag i Stockholm. Vi var på konsert med one direction på lördagen och sov på hotell. På söndagen gick vi mest i affärer.