lördag 29 juni 2013

Jorå...

Jorå...lite bra saker har allt hänt även om jag inte har skrivit. Jag har jobbat sista veckan innan semestern så nu är jag ledig. I tisdags tömde Daniel och jag hela vinden! Vi ställde ut allt på altanen och sen rensade vi. Det var mycket som fick åka till tippen!
I onsdags, när jag var ledig, regnade det. (Grannarna hade mätt 79 mm!) Jag passade på att baka. Igår slutade jag tidigt. Då åkte vi till Skövde för inställning av hörapparater. Vi shoppade lite också. Cykel till Bastian, hjälm till Hilma och mig samt lite kläder. Idag har vi städat i köket typ hela dagen! Nu står grytan och puttrar och det börjar dofta gott.

söndag 23 juni 2013

Hemväg

Nu är vi på väg hem och har upptäckt att fler än vi är det. Vi köar...så det är nu jag börjar fundera på vad vi gjorde igår som var lite extra bra.

På förmiddagen åkte Daniel, jag och barnen till Röe gård. Där lekte vi, tittade på djuren, köpte godis i butiken och fikade på kaféet.

På vägen hem stannade vi till vid vindkraftverket Elvira. Ett lyckat stopp.

Efter lunch åkte vi ner och fiskade.  Vi fick upp tre makrillar och en torsk, men den var för liten så hen fick simma vidare.

fredag 21 juni 2013

Midsommar II

Efter en kaffepaus med god jordgubbstårta till fortsatte tävlandet, nu med Alice bidrag kubbstafett.  Vid det här laget hade regnkläderna åkt på. Sen fortsatte vi med en ny gren...pricka hinken. Till middag blev det grillning.

Midsommar

Dagens första tävlingar var: slangbella modell större, ringkastning på gammal tv-antenn och kulstötning. Vi har kämpat och skrattat gott.

tisdag 18 juni 2013

Sommarkänslor

Idag har vi krupit runt poolen och letat efter hål. Luftringen läcker nämligen, men vi hade tur och hittade tre små hål. Nu är de lagade...med silvertejp. Så klart!  Hittills har sex barn badat. Och luften är fortfarande kvar. 

söndag 16 juni 2013

Helgen som gick...

Så har snart ännu en helg försvunnit...I lördags hyrde vi ett släp och åkte till Trevattna. Där började vi med att fika och sen gick vi upp i skogen. Där var pappa redan i full gång. Han sågade stockar i lagom längder som Daniel och jag la upp på släpet. När det var fullt åkte vi tillbaka till gården där vi tog fram klyven. Där blev jag sedan stående ett bra tag. Mamma fixade mat som vi åt inne hos Sonja. Daniel och pappa åkte en vända till skogen igen och mer stockar att klyva kom. När vi var färdiga fikade vi igen och jag fotade några gamla kort.

Pappa vässar sågen.

Min mormors farmor och farfar: Charlotta och Johan

Min mormors morfar: Karl Olsson

Gammelgammel-farfar Johan på arbetet, kusk.

Sötaste bäbisen av alla på Sonjas hylla, min mamma.

Väl hemma igen lassade vi av all ved och la på hög, det har Daniel staplat idag mellan regnskurarna. Vi har också eldat lite på och under mitt senaste projekt, en pall. Tack pappa!




onsdag 12 juni 2013

Sommarfest med jobbet!

En riktigt rolig kväll på Dillö med fantastisk utsikt, ,god mat och trevligt sällskap. Vaknade med ett leende på läpparna idag.

söndag 9 juni 2013

Lediga

Nu har vi varit lediga i några dagar och det har gett mersmak...jag längtar efter semestern.  På nationaldagen spelade jag och det blev allt lite högtidligt när hela publiken reste sig upp då vi började spela.  Alice tränar på att läsa, det går riktigt bra.  Idag har vi tittat på en segelbåt och tyvärr hittar vi inte några fel... Jag har också gjort en bänk till trädgården med viss hjälp av skruvendaniel.  Snart tänder vi grillen.

onsdag 5 juni 2013

Det räcker med lite...

Idag har jag varit ledig och har lämnat tillbaka trumpeten som Bastian lånade på musikskolan. ÄNTLIGEN!!! Så bra det kändes,  det var ju ett år sen han slutade.  Tänk att det räcker med så lite för att känna sig så tillfreds.

lördag 1 juni 2013

Båten

Nu är det dags att jobba med båten. Daniel slipar bort rost, pappa skruvar fast det han har lackat och jag ska måla botten.